:

:

TV Most

Foto: blic.rs

clock

Mart 04, 2015   22:06

0

236

Aplauzi i suze na premijeri Enklave na Festu

Iskusni autor dokumentarnih filmova Radovanović ovoga puta je u igranoj formi dao snažnu, iskrenu i potresnu priču o životu izolovane srpske zajednice na Kosovu.

Mnogobrojna publika je posle projekcije, tokom koje je bilo i suza, pozdravila burnim aplauzom veliku filmsku ekipu.

Najveći aplauz zasluženo je dobio dečak Filip Šubarić, i sam sa Kosova, koji igra glavnu ulogu usamljenog malog Srbina, koji u školu, gde je jedini đak, ide u oklopnom transporteru, a najbolji, zapravo jedini drug mu je - deda na samrti.

Sticajem okolnosti on dolazi u kontakt sa tri albanska dečaka, a igraju ih takođe mladi naturščici sa Kosova i Metohije - Denis Murić, Nenad Stanojković i Milan Sekulić.

U odličnoj profesionalnoj glumačkoj ekipi su Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Nenad Jezdić, Goran Radaković i drugi.

Film je dobio podršku evropskih fondova i snimljen je u srpsko-nemačkoj koprodukciji.

Na premijeru na Festu došao je i producent Niko Hajn, a domaći producent je Jesenka Jasinger Radovanović ("Nama film").

Reditelj Radovanović izjavio je Tanjugu da je njegov motiv bio da filmom "kaže jednu našu umetničku istinu o savremenom Kosovu i Metohiji".

"Želeli smo da zabeležimo nešto i za nas i za buduuće generacije, da napravimo dobar umetnički film sa tom možda najvećom dramom u savremenoj Evropi, dramom života jednog naroda, jedne zajednice - Srba u getu". istakao je Radovanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva