:

:

TV Most

clock

Maj 29, 2017   12:05

0

114

AP: Putinova poseta Parizu oblikovaće godine koje dolaze

"Nakon što je Moskva izgubila na opkladi na francuskim izborima, ova poseta ruskom lideru pruža priliku da okrene stranicu i pokuša da uspostavi veze sa Makronom dok Kremlj pokušava da popuni dubok jaz u odnosima sa Zapadom", ocenjuje američka agencija.

Putin i Makron se sastaju posle samita G7 koji je održan proteklog vikenda, na kojem su odnosi sa Rusijom bili deo agende, a Makron je prvi zapadni lider koji će razgovarati s Putinom posle tih razgovora.

Kremlj je pozdravio posetu predsednika Parizu kao šansu da se Putin i Makron upoznaju i bolje razumeju međusobne stavove po nizu spornih pitanja, uključujući ukrajinsku krizu, rat u Siriji i veze Rusije sa EU.

Makronov poziv Putinu bio je iznenađujuć nakon njegovog oštrog stava prema Rusiji tokom predsedničke kampanje koji je bio u suprotnosti s programima nekih od njegovih protivkandidata, uključujući predstavnicu krajnje desnice Marin le Pen i konzervativca Fransoa Fijona, koji su se zalagali za ukidanje zapadnih sankcija Moskvi zbog ukrajinske krize, zaključuje AP.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva