:

:

TV Most

clock

Januar 07, 2016   12:05

0

136

Antić: Snabdevanje gasom i strujom uredno

Antić je, posle obilaska podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, preneo da je u tom skladištu trenutno uskladišteno oko 420 miliona kubnih metara gasa, što obezbeđuje da je Srbija apsolutno energetski bezbedna kada je snabdevanje tim energentom u pitanju.

Ministar je podvukao da je Banatski dvor “okosnica energetske bezbednosti Srbije“ kada je gas u pitanju, te ukazao da je proteklih dana građanima, privredi i daljinskim sistemima grejanja dnevno isporučivano između 10 i 12 miliona kubnih metara gasa.

On je posebnu zahvalio radnicima EPS i EMS, kao i Srbijagasa, podsećajući da oni rade na Božić kako bi obezbedili da građani mogu da slave ovaj veliki praznik.

Antić je rekao da je tokom zimske sezone smanjen i broj kvarova kada je reč o isporukama struje, te podvukao da su i kompanije koje se bave prenosom i distribucijom elektične energije dobro pripremile za sezonu, jer je broj potrošača bez struje daleko manji nego prethodnih godina.

On se zahvalio monterima iz EPS i EMS koji su, kako je naglasio, sve probleme rešavali i rešavaju.

„U ovom momentu nemamo nekih većih problema. Jedini problem je u delu opštine Knjaževac u brdsko-planinskim zaseocima, ali se nadam da će, više ekipa koje su na terenu, u toku dana i taj problem rešiti”, naglasio je Antić.

Čestitajući Božić svim građanima koji slave, ministar je podsetio da trenutno oko 15.000 zaposlenih radi u energetskom sektoru i da je 5.000 na pasivnom dežurstvu.

Antić je naglasio da, u vreme kada, nekada s pravom, a nekada ne, kritikujemo javna preduzeća, ovo predstavlja priliku da u ime Vlade Srbije i građana treba da se zahvalimo tim ljudima koji svih 365 dana u godini rade kako bi mi imali struju, gas i grejanje.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva