:

:

TV Most

clock

Jun 18, 2015   12:05

0

122

Antić sa zvaničnicima SAD o energetskoj sigunosti



Antić se u Stejt departmentu sastao sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara Džona Kerija za međunarodna energetska pitanja, Amosom Hohštajnom (84, Amos Hochstein), saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na sastanku je dogovorena saradnja Srbije i SAD u oblasti energetike, diverzifikacije snabdevanja i izvora energije, kao i unapređenja energetske bezbednosti Srbije.

Kako je istaknuto u saopštenju, Antić je potvrdio spremnost Srbije da jača saradnju sa SAD na zajedničkim projektima u oblasti energetike.

"Specijalni izaslanik državnog sekretara SAD je izrazio je razumevanje za poziciju Srbije u pogledu energetske diverzifikacije i preneo punu podršku SAD ostvarivanju postavljenih ciljeva. Dogovoren je nastavak dijaloga i konkretna saradnja po ovim pitanjima", navelo je Ministarstvo rudarstva i eneregtike.

Antić je u Vašingtonu sa predstavnicima kompanije Saudern (84, Southern), jedne od vodećih američkih energetskih kompanija, razgovaralo o mogućnostima realizacije projekta izgradnje nove termoelektrane, gde bi se proizvodila električna energija iz uglja, uz najviše ekološke standarde.

Dogovoreno je da predstavnici Sauderna do kraja jula posete Srbiju, u okviru delegacije američkog Ministarstva energetike, kako bi se definisali konkretni koraci u realizaciji tog zajedničkog projekta.

Nakon Vašingtona Antić će posetiti Denver i Feniks gde će imati sastanke s predstavnicima kompanija Rio Tinto i Friport.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva