:

:

TV Most

clock

Maj 26, 2018   12:05

0

179

Antić sa Novakom: Važna realizacija dva projekta NIS-a


To su Duboka prerada i TE - TO Pančevo, u vrednosti od preko 450 miliona evra, koji treba da učvrste poziciju NIS-a kao regionalnog lidera, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.




Ministri su izrazili očekivanje da se tokom juna i jula ove godine ostvari napredak po pitanju realizacije oba projekta.


Antić i Novak su pozitivno ocenili saradnju dve zemlje u oblasti energetike koja se pre svega ogleda kroz strateško partnerstvo Gasproma i Srbijagasa, kao i rad zajedničke kompanije - NIS, navodi se u saopštenju.



Novak je čestitao je predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na dobrim rezultatima, rastu industrijske proizvodnje i rastu BDP-a od 4,5 odsto u prvom kvartalu, uz ocenu da je to ključni razlog i za rast potrošnje gasa, koji je od početka godine za 6 odsto veći u odnosu na isti period lane.



"Svi parametri govore da će srpska privreda nastaviti da se razvija, što nameće potrebu da obezbedimo dodatne količine gasa i jačamo sigurnost snabdevanja ovim izuzetno važnim energentom. Proširenje podzemnog skladišta gasa Banatski dvor na ne manje od 750 miliona metara kubnih, i izgradnja novog gasno-transportnog sistema iz pravca Bugarske ka Mađarskoj, prioriteti su na kojima ćemo zajednički raditi", istakao je Antić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva