:

:

TV Most

clock

Januar 04, 2016   12:05

0

118

Antić: Nema potrebe za uvozom struje

On je prilikom obilaska termoelektrane "Nikola Tesla" (84, TENT) u Obrenovcu kazao da se više od 80 odsto potrebne električne energije u Srbiji proizvodi u termo-sektoru, a najznačajniji deo u TENT-u.

"U termo-sektoru ostvarili smo proizvodnju od preko 92 miliona kilovat sati električne energije, što je istorijski maksimum", kazao je Antić ocenivši da su za to najzaslužniji zaposleni u EPS-u.

Ministar je dodao da očekuje da će se hidrologija popraviti kako bi se povećala proizvodnja struje u hidro-sektoru, jer nije dobro za čitav energetski sistem da termo-sektor tako dugo ima ekstremno visoku proizvodnju.

On je rekao i da je podignut stepen spremnosti i pripravnosti u okviru čitavog EPS, posebno u distributivnom sistemu gde je stepen podignut na maksimum.

Izvršni direktor za proizvodnju energije u EPS Dragan Jovanović rekao je da je to preduzeće na bazi uputstava i sugestija iz Ministarstva energetike uvelo niz dodatnih mera kako ne bi došlo do poremećaja dodavši da su u termo-sektoru sva postrojenja u pogonu i rade na punom opterećenju i ispunjavaju sve zadatke.

"Termoproizvodnja u kontinuitetu radi maksimalno. Postoje nedostaci koji su tolerantni i ne očekujemo poremećaj u termo-sektoru", kazao je Jovanović.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva