:

:

TV Most

clock

Novembar 29, 2017   12:05

0

209

Antić: Nema ozbiljnih alternativa ruskom gasu

Aleksandar Antić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da današnji razgovor predsednika Aleksandra Vučića sa čelnikom "Gasproma" predstavlja razgovore za budućnost.

"Mi smo se danas bavili budućnošću. Imali smo razgovore koji su od suštinskog uticaja za budućnost i bolji život u Srbiji", rekao je Aleksandar Antić i dodao da je to pre svega bila priprema posete Vučića Moskvi i susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Razgovaralo se o snabdevanju gasa, kaže Antić i ističe da se u Srbiji u proteklih nekoliko godina, usled povećane ekonomske aktivnosti, dramatično povećala potrošnja gasa.

"To nameće potrebu da razgovaramo o novim kapacitetima, o novim gasno-transportnim sistemima, o čemu će se pre svega razgovarati u Moskvi", rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, ukoliko se bude razvijao krak preko Bugarske, koji je nastavak Turskog toga, Srbija je spremna da bude deo tog projekta i spremna je da radi na njegovom razvoju.

O tome će se, kako kaže, razgovarati 19. decembra u Moskvi.

Ministar ističe da se već dugo traga za alternativom u snabdevanju gasa.

"Ovaj region ne može da traži ozbiljne alternative koje bi isključile ruski gas. Razvijamo, naravno, i druge projekte - tu pre svega mislim na interkonektor sa Bugarskom, koji treba da nas dovede u vezu sa izvorima iz Kaspijskog mora", naveo je Antić.

Ističe da je jedan od prioriteta i proširenje gasnog skladišta Banatski dvor.

"Dobra vest za građane je da znaju da smo dobili čvrsto uveravanje da će 'Gasprom' do kraja marta doneti investicionu odluku", rekao je Antić.

Navodi da država ima uloženo oko tri milijarde evra u različitim projektima.

 
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva