:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 14, 2018   12:05

0

124

Antić: Najbolji dani incijative "Kina plus 16" tek dolaze

Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, je na skupu posvećenom šumarstvu između Kine i 16 zemalja, rekao da format "16+1" velika perspektiva za čitav region, te da je Srbija kvalitetno koristila mehanizme te saradnje i u ovom trenutku Kina je izrasla u jednog od naših najznačajnijih spoljno-ekonomskih i investicionih partnera.
Inicijativa "Kina+16", obogaćena kineskom inicijativom "Pojas i put", je izuzetno značajan mehanizam saradnje, rekao je Antić i istakao da duboko veruje da najbolji dani tog formata tek dolaze i da će se širiti na sve segmente života.
 
"Sa nestrpljenjem očekujem samit u Sofiji gde će lideri, verujem, ojačati saradnju i ovaj format dodatno podržati", naveo je Antić.
 
Dodao je da je ta inicijativa značajno uticala na razvoj odnosa Srbije i Kine, te da je od važnosti za čitav naš region kada je reč o razvijanju zajedničkih projekata, uključujući infrastrukturu, ali i saradnju u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.
 
Inicijativa je, kaže Antić, pored korišćenja budžetskih fondova Kine za infrastrukturne projekte, oplemenjena saradnjom koja dovodi do boljeg razumevanja različitih kultura, filozofija, života, nauke i obrazovanja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva