TV Most - Antić: Najbolji dani incijative "Kina plus 16" tek dolaze
Vesti
Antić: Najbolji dani incijative "Kina plus 16" tek dolaze

14:09, 14.05.2018

|

Izvor: Tanjug

Srbija je kvalitetno koristila mehanizme saradnje u okviru inicijative "Kina plus 16" zemalja Centralne i Istočne Evrope, izjavio je nacionalni koordinator Srbije za tu inicijativu Aleksandar Antić, koji čekuje da će lideri na samitu u Sofiji dodatno ojačati saradnju i taj format dodatno podržati.
Foto: Tanjug

Antić, koji je i ministar rudarstva i energetike, je na skupu posvećenom šumarstvu između Kine i 16 zemalja, rekao da format "16+1" velika perspektiva za čitav region, te da je Srbija kvalitetno koristila mehanizme te saradnje i u ovom trenutku Kina je izrasla u jednog od naših najznačajnijih spoljno-ekonomskih i investicionih partnera.


Inicijativa "Kina+16", obogaćena kineskom inicijativom "Pojas i put", je izuzetno značajan mehanizam saradnje, rekao je Antić i istakao da duboko veruje da najbolji dani tog formata tek dolaze i da će se širiti na sve segmente života.


 


"Sa nestrpljenjem očekujem samit u Sofiji gde će lideri, verujem, ojačati saradnju i ovaj format dodatno podržati", naveo je Antić.


 


Dodao je da je ta inicijativa značajno uticala na razvoj odnosa Srbije i Kine, te da je od važnosti za čitav naš region kada je reč o razvijanju zajedničkih projekata, uključujući infrastrukturu, ali i saradnju u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.


 


Inicijativa je, kaže Antić, pored korišćenja budžetskih fondova Kine za infrastrukturne projekte, oplemenjena saradnjom koja dovodi do boljeg razumevanja različitih kultura, filozofija, života, nauke i obrazovanja.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design