:

:

TV Most

clock

Avgust 06, 2015   12:05

0

144

Antić najavio realizaciju Kostolca B

Čestitajući praznik rudarima, Antić je Savezu samostalnih sindikata Srbije, rekao da taj projekat predviđa izgradnju novog termobloka i termoelektrane u Kostolcu, snage 350 megavata, ali i povećanje proizvodnje na površinskom kopu Drmno, sa sadašnjih 8-9 miliona tona godišnje na 12 miliona tona.

Ministar je poručio rudarima da taj posao ima budućnost u Srbiji, s obzirom na to da će se realizovati veliki broj investicija i najavio da će u narednih nekoliko meseci biti doneti novi zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

Antić je naglasio da će taj zakon omogućiti oživljavanje privatnih investicija u oblasti rudarstva i otvaranje novih rudnika.

"Istočna Srbija leži na velikim nalazištima bakra, zlata i srebra i to je velika šansa za državu u narednom periodu", poručio je Antić na svečanoj sednici tri sindikata iz delatnosti koje su vezane za rudarstvo.

Antić je poželeo rudarima puno zdravlja i sreće, ali i to da sreća što manje utiče na njihov posao, a sve više da ta profesija zavisi od investicija i bezbednosti na radu.

"Vaš posao ima budućnost, a pozdrav "srećno" treba da ostane samo deo folklora", kazao je Antić.

Poručio je da Vlada Srbije ima čvrsto opredeljenje da rudarstvo bude jedan od oslonaca privrednog razvoja i rasta Srbije, dodajući da se, sa druge strane, u Evropi sve više zatvaraju rudnici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva