:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 14, 2018   18:59

0

193

Antić: Mladost i znanje najveće bogatstvo Srbije


Antić je podržao učešće naših studenata na tom takmičenju tako što su energetske kompanije u Srbiji donirale tim ‘H-bridges’ sa 10.000 evra.



‘H-Bridges’ tim je napravio uređaj koji se koristi u sistemima za skladištenje električne energije.



Uređaj je kompaktan i lak za korišćenje i pored navedenih performansi može se široko primenjivati, počevši od industrije, preko trasnformatorskih stanica, sve do bolnica i domova zdravlja.



Finale najvećeg svetskog studentskog takmičenja u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja – International Future Energy C hallenge (IFEC) je održano od 18. do 22. jula.



„Ovi mladi ljudi su postigli izuzetan uspeh, bili su u vrhu na jednom svetskom takmičenju praktičnog znanja i to u ovim uslovima, a bili su prisutni svi najveći svetski univerziteti. To je za nas sve jedno ozbiljno ohrabrenje i dokazuje da je najveće bogatstvo Srbije njihova mladost i pamet, kao i sposobnost da u ovom vremenu tehnoloških promena i inovacija budu najbolji“, istakao je Antić.



Poručio je da treba podržati te mlade ljude na ETF-u, kao i drugim fakultetima i univerzitetima u Srbiji.



„Da nastave da školuju takve kadrove, koji imaju ključnu ulogu da u ovom novom vremenu brzih promena na efikasan način modernizuju našu državu, u saradnji između države i univerziteta i energetskih kompanija“.



Antić je naglasio da su njihove inovacije važne za za razvoj domaće privrede.



Student ETF-a i vođa tima „H-bridges“ Aleksandar Milić je rekao da mu je velika čast što je država i Ministarstvo energetike prepoznalo kvalitet studenata sa tog fakulteta i zahvalio na pomoći.



„Ministarstvo enegetike je prepoznalo da u ETF – u postoji dovoljan potencija da zajedničkim naporima postignemo svetske rezultate“, dodao je on.



Projekat u okviru takmicenja IFEC traje godinu dana i obuhvata univerzitete širom sveta.



Glavni pokrovitelj takmičenja je organizacija IEEE (Institute of Electric and Electronics Engineeres).


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva