:

:

TV Most

clock

Februar 28, 2018   12:05

0

196

Antić: Isplata duga RTB Bor iz budžeta

Kako je preneo RTB Bor, Antić je naveo da dug ne iznosi 40 miliona evra, kako su to preneli mediji, već između 32 i 33 miliona, pošto je reč o dugu u dolarima.
Sporazumom je predviđeno i da se svi preostali međusobni tužbeni zahtevi povuku, poput onog koji je protiv RTB podnet sudu u Atini, dodao je Antić.
On će biti isplaćen iz budžeta Srbije i njime nećemo opterećivati RTB koji, zbog sprovođenja UPPR i svega ostalog što je u toku, nije u mogućnosti da to servisira, istakao je Antić.
Antić ističe da je čisto nebo nad Borom najbolji pokazatelj koliko je Vlada Srbije ozbiljna u nameri da ekologiji posveti dužnu pažnju i opredeli je za jedan od najznačajnijih segmenata u njenom radu.
Zbog lošeg stanja postojećeg kolektora u RTB Bor, za izgradnju novog obezbeđeno je i 1,1 milijarda dinara.
Kompanija koja bude spremna da dokapitalizuje RTB sa 300 do 330 miliona dolara, a da se taj novac iskoristi isključivo za investicije, biće vrlo atraktivan potencijalni strateški partner, predočio je Antić.
Ne znam kakve će nam opcije doneti proces izbora strateškog partnera, ali znam da će država, bez ikakve sumnje, zadržati zaštitni paket koji ne mora nužno da bude većinski. Nećemo da žurimo i nemamo rokove, nego cilj koji smo sami postavili, a računam da ćemo do maja-juna definisati reference tendera i onda objaviti proceduru za strateško partnerstvo za RTB, zaključio je Antić.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva