Vesti
Antić: Energetika sve više političko pitanje

10:36, 09.10.2017

|

Izvor: RTS

Energetika, odnosno Turski tok biće jedna od tema razgovora turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji večeras stiže u Srbiju, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.
Foto Tanjug


"Naš predsednik sa liderima drugih država u svojoj agendi prati to. To je strateško pitanje i rešava se na najvišem nivou", rekao je Antić za RTS.Antić naglašava da je energetika sve manje ekonomsko pitanje, a sve više političko i geostrateško pitanje o kome se priča na najvišem nivou.


On je nedavno bio u Moskvi na Međunarodnom forumu za energetsku efikasnost i razvoj energetike "Ruska energetska nedelja", te kaže da je imao dobre sastanke sa generalnim direktorom "Gasprom njefta" Aleksandrom Đukovim i predsednikom Izvršnog odbora "Gasproma" Aleksejem Milerom."Razgovarali smo o važnim stvarima za Srbiju, a to je snadbevanje gasom i proširenje Banatskog dvora", rekao je on.Antić je ukazao da je Naftna industrija Srbije, pored EPS-a , Železare, Petrohemije najznačajniji deo srpske ekonomije. 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design