:

:

TV Most

clock

Januar 08, 2016   12:05

0

113

Antić: Bez povećanja cene struje od 1. maja

"Postoji ta opcija i formulacija u svim aranžmanima sa MMF, uz našu obavezu da u narednih nekoliko godina proizvodna cena električne energije dostigne tržišni nivo. Imamo otvorenu mogućnost da tokom 2016. godine izvršimo određene korekcije, ali takva odluka nije doneta, ne postoji datum, to je nešto što će biti predmet naših daljih analiza. Apsolutno sam uveren da do bilo kakvog povećanja električne energije od 1. maja neće doći", rekao je Antić za TV Pink.

Šta će se dešavati tokom godine, kako kaže, zavisi od nekoliko faktora, ali se u ovom trenutku o povećanju cene struje ne razgovara i ne razmišlja.

Upitan za rad direktora u njegovom resoru, Antić je rekao da je taj resor kompleksan i osetljiv i da je raditi u njemu i biti direktor kao raditi po minskom polju.

"Ne volim da o tome govorim javno, ovih dana ćemo sa premijerom vrlo pažljivo i osetljivo analizirati rad svakog javnog preduzeća, njihove rezultate i o tome ćemo doneti odluku. Očekujem da će bez sumnje biti određenih promena na čelu direktora javnih preduzeća, da li će ih biti u mom resoru, zavisi od ocene koju će predsednik vlade imati. Ja ću kao ministar da mu pomognem u stvaranju te slike", rekao je Antuć.

On je naveo da je njegov resor u prethodnoj godini ostvario dobre rezultate, da je bilo investicija, a da je za ovu godinu planiran nastavak finansijske konsolidacije javnih preduzeća.

Dosta toga je u tom planu, kako je dodao, urađeno sa EPS i "Srbijagasom", a ove godine je plan sa Resavicom.

"To će mozda biti najveći izazov. Ove godine počinje izgradnja Kostolca B3, to je prvi elektroblok koji Srbija gradi posle 25 godine, napravićemo ključne korake ka proširenju Banatskog dvora... Puno je stvari pred nama i koje će ova vlada i ovo ministarstvo bez sumnje uspeti da realizuju", rekao je Antić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva