:

:

TV Most

clock

Januar 11, 2015   18:26

0

175

Antić:Tekst BIRN-a u bitnim segmentima neistinit

"Država i JP EPS nisu mogli da otpočnu ispumpavanje vode po hitnom postupku iz razloga što je čitav projekat finansirala Svetska banka, a kompletna tenderska procedura morala je da bude usklađena sa njihovim pravilima", rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a navodi se u saopštenju.

Kako je objasnio, radilo se o otvorenom postupku, u kojem su javnim pozivom pozvane 42 kompanije da pošalju ponudu.

Na tenderu je izabran ponuđač koji je dao najnižu cenu i najkraće rokove, kao i kompletnu dokumentaciju sa svim bankarskim garancijama o dobrom izvršenju posla.

Podatak da je ponuda strane kompanije odbačena iz administrativnih razloga nije tačan, jer je reč o ponuđaču koji je dao tri puta veću cenu za ispumpavanje vode i to u formi neobavezujuće ponude, bez neophodne bankarske garancije i neophodne prateće dokumentacije, naveo je on. Ministar rudarstva i energetike naglasio je da je za građane Srbije najznačajnije da se otpočelo sa proizvodnjom uglja na kopu „Tamnava - Zapadno polje“ pet meseci pre inicijalnih procena, da je za taj posao obezbeđena i prihvaćena najniža cena za ispumpavanje vode, tako da smatra da je dovođenje u pitanje ispravnosti ovog posla deo senzacionalističkog novinarstva.

On je kazao i da je pokušaj povezivanja direktora JP „Elektromreža Srbije“ Nikole Petrovića sa javnim nabavkama u JP "Elektroprivreda Srbije" krajnje nekorektan i tendenciozan.

Inace, tekst je objavljen na sajtu BIRN-a pod naslovom "Ispumpavanje kopa i budžeta", navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva