:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 01, 2015   12:05

0

117

Ansambl Kolo za osobe sa autizmom

Koncert je deo globalne kampanje povodom 2. aprila, Svetskog dana osoba sa autizmom, pa će specijalni gosti biti članovi Saveza "Autizam Srbija" čime će Ansambl Kolo dati podršku podizanju svesti o toj bolesti na viši, globalni nivo i doprineti da osobe sa autizmom lakše nađu svoje mesto u društvu.

Taj koncert je jedan u nizu u okviru akcije koju će Ansambl Kolo sprovoditi u narednom periodu i na taj način davati podršku marginalizovanim grupama, pa će već 8. aprila nastupiti u Narodnom pozorištu u Nišu, u saradnji sa Udruženjem "Drugačiji Zajedno". Na koncertu će nastupiti i dečja folklorna grupa koju čine osobe sa Daunovim sindromom, autizmom i lakom mentalnom ometenošću.

Rad dece sa intelektualnim smetnjama, u folkloru i narodnom stvaralaštvu zasniva se na motorici i aktivnostima, s obzirom na to da su osobe sa intelektualnim smetnjama nisu fizički aktivne, ne bave se sportom i uglavnom sede kod kuće.

Folklor im pomaže da povećaju fizičku sposobnost i da umanje anksioznost, uči ih igri, samodisciplini i da prihvate poraz, ujedno razvijajući veštine timskog rada.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva