:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

129

Ani Belen uručen "Zlatni pečat" u Jugoslovenskoj kinoteci

Prestižno priznanje za doprinos kinematografiji španskoj glumici uručio je Marjan Vujović, direktor Jugoslovenske kinoteke.

Uz čaroban osmeh po kojem je prepoznatljiva u istoriji svetske kinematografije Belanova je kratko rekla "Hvala lepo" i izmamila dugotrajan aplauz prisutnih u sali Jugoslovenske kinoteke.

Potom se zahvalila Jugoslovenskoj kinoteci na izuzetnom priznanju.

"Teško je ovih dana slaviti nakon tragedije koja se desila sinoć čiji oblik nosi terorizam. Verujem da svi moramo da pokušamo da gradimo u svom životu i na taj način se suprotstavimo terorizmu i strahu" kazala je Ana Belen.

Za nju je velika sreća što joj profesija omogućuje da se stavi u poziciju različitih ljudi. Kaže da može da oseti empatiju i da razume svet kroz različite likove koje je tumačila.

"Tokom bavljenja ovom profesijom upoznala sam čitav svet. Upoznala sam mnoge ljude koji su mi pružili svoje znanje i pomogli mi da postanem čovek. U trenucima kao što su ovi setima se da nagrada koju primam nije upućena meni, već učiteljima od kojih sam učila u prošlosti. Prvi put sam u Beogradu i Srbiji i za kraj bih citirala jedan deo filma Kazablanka u kojem se kaže "da je ovo početak jednog divnog prijateljstva" , kazala je Belenova.


Pre ceremonije dodele priznanja Belen je u holu Jugoslevnske kinoteke novinarima kazala da Srbija nije daleko od Španije.

"Veoma sam ponosna i srećna što mogu da budem u Beogradu jer uvek pomislim da primam izuzetnu nagradu. Sebe ne smatram zvezdom niti legendarnom glumicom, već običnom ženom. Savetujem mlade glumice da uče svakog dana jer jedino radom na sebi mogu da dostignu kvalitet koji im je potreban za vrhunski profesionalizam", kazala je Belenova.

Direktor Instituta "Servantes" u Beogradu, Enrike Kamaćo iskoristio je priliku da u okviru svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci kulturnim institucijama u Srbiji uruči zahvalnice na doprinosu promocije audio-vizuelne umetnosti na španskom u Srbiji.

Usledila je projekcija filma „Ljubav može ozbiljno da ugrozi zdravlje“ (1996) Manuela Gomeza Pereire sa Anom Belen u glavnoj ulozi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva