:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 15, 2015   12:05

0

135

Anđelković: Srbija ne priznaje Kosovo ni zbog EU

Anđelković je rekao da je poseta Vučića važna i za Srbiju i za Srbe, koji žive na Kosovu i Metohiju i za Kosovo i Metohiju i za EU, jer se dogodila pre početka druge faze pregovora, a uskoro se nastavlja takozvani briselski proces.

Beograd je poručio da nikako ne odustaje od Kosova i Metohije i da će racionalno da postupa, istakao je Anđelković u Jutarnjem programu TV Pink.

Anđelković je ukazao na Vučićevu rečenicu da će se voditi politika u duhu Kneza Miloša Obrenovića, a da je to bila politika izbegavanja konfrontacija sa velikima i da je premijer poručio Srbima južno od Ibra da ni njih neće ostaviti.

"Srbi na Kosovu danas imaju veći natalitet od Albanaca", rekao je Anđelković i dodao da bi svaka srpska sredina trebalo da dobije porodilište.

Albancima je zasmetalo što premijer Srbije dolazi na Kosovo, jer imaju iluziju da je Kosovo njihovo, a zaboravljaju da je međunarodni faktor iznad svih kosovskih institucija, ocenio je Anđelković.

On je dodao da je Vučićeva poseta Kosovu i Metohiju jedna vrsta "packe" iz Brisela Albancima i Prištini da shvate da ne mogu da dobiju sve što hoće.

Anđelković je najavio da bi u narednim mesecima trebalo da dođe do rešenja u vezi sa Zajednicom srpskih opština na Kosovu i da će u razgovorima na dnevnom redu biti i pitanja telekomunikacija i elektrosistema.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva