:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2017   12:05

0

136

Ana Brnabić uručila robotiće školi u Preljini

Kodigranje je kampanja sa ciljem uvođenja osnova programiranja za učenike osnovnih škola. Akciju od početka godine aktivno podržava i premijerka Ana Brnabić.

Danas je po pet robotića dobilo osam osnovnih škola u čačanskoj školskoj upravi i dve škole na Kosovu i Metohiji.

Programiranju će đake koji su robotiće danas dobili podučavati deca i nastavnici koji su već ranije dobili ova učila.

Premijerka, koja je u Preljini sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem, poručila je da se nastavlja bitka za znanje i to ne samo kroz tu akciju, već i kroz uvođenje informatike kao obaveznog predmeta, umrežavanje škola, nabavku opreme i edukaciju nastavnika.

"Ova bitka je deo veće akcije koju vlada podržava i u kojoj nam pomažu društveno odgovorni privrednici bez koji ne bismo mogli da umrežimo škole niti da nabavimo opremu", rekla je Brnabićeva.

Ona je posebno zahvalila nastavnicima iz škola koje su dobile donaciju što su se prijavili da učestvuju u akciji jer su pokazali da žele da naprave nešto više od osnovnog plana i programa.

"Time pokazuju odgovornost prema profesiji i želju da decu nauče da analitički razmišljaju, da rešavaju probleme, da se ne plaše da donesu odluke, da ako treba pogreše, ali da iz toga nauče i krenu dalje", rekla je Brnabić.

Predsednica vlade je posebno zahvalila donatoru, privredniku iz Čačka Ostoji Miajloviću i pozvala i druge privrednike da se priključe akciji.

Dodala je da joj je posebno drago što su želju za učešćem u akciji iskazale i škole sa KiM, jer je važno da se pomogne i deci sa Kosmeta.

"Nastavićemo bitku za znanje, bez društvenog konsenzusa o tome mi ne možemo, kao društvo, da nastavimo dalje", zaključila je Brnabićeva.

Osnovna škola "Preljina" osnovana je davne 1870. godine i jedna je od najstarijih u čačanskom kraju. Trenutno je pohađa 380 učenika.

Ana Brnabić se sastala sa gradskim rukovodstvom u Čačku i privrednicima. Nakon toga, tokom popodneva, posetiće Livnicu u Guči, fabriku namenske industrije "Milan Blagojević" u Lučanima a posetu završava obilaskom radova na izgradnji zaštitnog nasipa na reci Bjelici, takođe u Lučanima.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva