:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2018   12:05

0

182

Ana Brnabić: U fokusu most "Bratoljub" i energetski projekti na Drini


Sastanku u sedištu Vlade RS u Banjaluci prisustvovao je i predsednik RS Milorad Dodik.


- Drago mi je zbog sve veće bliskosti RS i Srbije, a najbitniji su nam energetski projekti koji će omogućiti energetsku nezavisnost i stabilnost i koje ćemo detaljnije dogovoriti u aprilu - rekla je Brnabić, i dodala da će posetu Banjaluci morati da završi ranije jer, kako je navedeno u saopštenju Vlade Srbije, u srpskoj prestonici prisustvuje "svečanom prijemu koji povodom Dana RS i godišnjice proglašenja prvog Ustava RS, priređuje predstavništvo Republike Srpske u Srbiji".


Premijerka Brnabić je potvrdila je da je predsednikom RS Miloradom Dodikom i premijerkom Željkom Cvijanović razgovarala i o pomoći pojedinim opštinama u RS, te naglasila da joj je drago što se na ovakav način potvrđuju specijalne paralelene veze RS i Srbije.


- Drago mi je što je prethodna Vlada Srbije na čelu sa Aleksandrom Vučićem stabilizovala budžet i stvorila uslove da danas možemo da pomognemo opštinama i građanima u RS – rekla je Brnabićeva.


Sastanku su prisustvovali i ministri Srpske za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić i industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić, te ministri Srbije rudarstva i energetike Vladimir Antić i zaštite životne sredine Goran Trivan.


Prethodno je delagaciju Srbije na Aerodromu Banjaluka u Mahovljanima dočekala potpredsednik Vlade Srpske Srebrenka Golić.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva