:

:

TV Most

clock

Septembar 18, 2017   12:05

0

129

Ana Brnabić sa Karlom Herši o saradnji Srbije i UN

Program partnerstva uključuje agencije, fondove i programe UN i predstavlja sveobuhvatni okvir za saradnju i pomoć sistema UN za unapređenje ekonomskog, socijalnog i ekološkog razvoja Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Karla Herši je istakla da je većina resornih ministarstava već uključena u program i da zajedničkim snagama treba nastaviti reforme u oblastima vladavine prava, državne uprave i razvoju društvenih i ljudskih resursa.

Istakla je da je Okvir razvojnog partnerstva u punoj meri usklađen i sa procesom pristupnih pregovora Srbije i Evropske unije.

Ana Brnabić je naglasila da Srbija ima veoma dobru fiskalnu disciplinu i da je prioritet Vlade ulaganje u velike infrastrukturne projekte, zbog čega je ključna dobra koordinacija različitih izvora finansiranja za projekte Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

Ukazala je da će zajedničkim radom ministarstava, kancelarija i agencija Vlade Srbije sa sistemom UN, petogodišnji plan biti uspešno sproveden u interesu svih građana Srbije.

Karla Herši je uručila poziv premijerki za učešće na sastanku "Zapadni Balkan na raskrsnici – novi izazovi, promena dinamike", koji Ujedinjene nacije u decembru ove godine organizuje u Briselu, navedeno je u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva