:

:

TV Most

clock

Mart 15, 2015   12:05

0

115

AMSS: Učesnike u saobraćaju očekuje bolje vreme

Na putevima prvog prioriteta i auto-putevima, kako se navodi u saopštenju AMSS-a, kolovozi su suvi, kao i na putevima drugog reda u nižim predelima.

U višim planinskim predelima na putevima drugog reda kolovozi su vlažni zbog otapanja snega, dok još uvek ima puteva trećeg reda i nekih lokalnih puteva na kojima ima mestimično snega.

"Magla smanjuje vidljivost preko Crnog Vrha, dok sumaglice ima mestimično u Timočkoj krajini", ističu u AMSS.

Iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije" upozoravaju vozače da temperaturne razlike i padavine uslovljavaju povećan broj odrona na putevima kroz klisure i useke, a najučestaliji su na Ðerdapskoj i Ibarskoj magistrali, dolinom Ibra, Drine i Lima, kroz Sićevačku, Drensku i Ovčarsko-kablarsku klisuru.

"Kraj vikenda doprinosi intezivnijem saobraćaju na važnijim putnim pravcima u našoj zemlji, kao i na prilazima većim gradskim sredinama, što zahteva od vozača više strpljenja, tolerancije i opreznosti u vožnji.

U AMSS podsećaju sve vožače da su do prvog aprila, po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme, dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva