:

:

TV Most

clock

Februar 22, 2018   12:05

0

204

Amnesti: Brojna kršenja ljudskih prava u 2017.



U novom izveštaju tvrde da su potezi lidera u Egiptu, Filipinima, Venecueli, Kini, Rusiji i Americi ugrozili prava miliona ljudi.



"Otvoreno su kršili ljudska prava ili pozivali druge da ih krše. Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je bukvalno pozivao ljude da ubiju one za koje sumnjaju da su dileri droge", kaže Margaret Huang, direktorka Amnesti internešenela , prenosi Glas Amerike.



U izveštaju se kritikuje i američki predsednik Donald Tramp zbog imigracione politike, zbog ugrožavanja slobode medija i ženskih prava.




"Jedan od najgorih primera je usvajanje politike "globalnog ćutanja o planiranju porodice". Sad organizacije koje su nudile savete i informacije o abortusu i uslugama u oblasti reproduktivnog zdravlja moraju da izaberu da li će i dalje savetovati žene o abortusu ili će da dobijaju novac od američke vlade", navodi se u izveštaju.



Izveštaj pokazuje da je sloboda govora takođe ugrožena, posebno u Kini, Egiptu i Turskoj.



U izveštaju se konstatuje napredak koji su ostvarili ženski marševi u Americi i pokret #MeToo. Pohvaljen je i Tajvan zbog odluke da legalizuje gej brakove.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva