:

:

TV Most

Foto: ilustracija

clock

Jun 26, 2018   10:25

0

178

Američka Tek Data preuzima deo srpske firme OSA

Dve strane očekuju da će, prema ugovoru, i uz ispunjavanje određenih uslova, akvizicija biti završena do kraja jula 2018., saopštila je danas korporacija Tek Data.
Iznos transakcije nije obelodanjen.
 
S ovim sporazumom kompanija Datek Solušens, Tek Datin specijalizovani globalni provajder usluga sa dodatom vrednošću za Autodesk i Autodeskov preprodajni kanal, širi prisustvo na celom Balkanu i distribuciju horizontalnih rešenja, kao što su AutoKAD i AutoKAD LT.
 
Nakon akvizicije, OSA namerava da preoblikuje svoje preostale poslove u preprodaju sa dodatnom vrednošću, koristeći svoje znanje i iskustvo na tržištu.
 
"Drago nam je što smo nakon više od 25 uspešnih godina u ovom poslu preneli poslovanje Autodesk VAD na kompaniju Datek Solušens, znajući da će biti u dobrim rukama", rekao je Željko Tomić, izvršni direktor i suosnivač kompanije OSA Računarski inženjering d.o.o.
 
Datek Solušens je specijalizovan za servisno poslovanje kompanije Tek Data, svetskog distributera celovitih tehnoloških proizvoda, usluga i rešenja. Datek Solušens opslužuje potrebe više od 400 visoko specijalizovanih Autodesk distributera širom sveta, od strateškog razvoja i upravljanja kanala do specijalizovane industrijske obuke, poslovne inteligencije i generisanja tražnje, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva