:

:

TV Most

clock

Jul 12, 2018   18:58

0

118

Ambsadorka Australije:Pozitivni signali Srbije investitorima


U razgovoru o aktuelnim bilateralnim odnosima dve zemlje i mogućnostima njihovog daljeg unapređenja, predsednica vlade ukazala je na to da se saradnja na ekonomskom planu i zajedničkim projektima kreće u dobrom smeru, ali da postoje znatno veći potencijali, koje zajedničkim naporima i angažovanjem treba iskoristiti.





Brnabićeva je posebno istakla rezultate kompanije "Rio Tinto" u razvoju rudarskih projekata, pre svega projekta "Jadar" značajnog, kako za lokalni razvoj, tako i za celokupnu privredu Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.



Ambasadorka Fini ocenila je da Srbija naporima u sprovođenju reformi i modernizacijom države šalje pozitivne signale stranim investitorima, te da očekuje da će ovakve pozitivne promene uticati i na povećanje broja australijskih kompanija na srpskom tržištu.



Sagovornice su ocenile da su ekonomija i kultura oblasti kojima u budućnosti treba posvetiti više pažnje, a ukazano je i na važnost intenzivnijeg političkog dijaloga na visokom nivou.



Premijerka Brnabić zahvalila je ambasadorki Fini na njenom ličnom doprinosu unapređenju bilateralne saradnje tokom mandata u Srbiji i poželela i u budućnosti mnogo uspeha na profesionalnom i ličnom planu.




 


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva