:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

137

Ambasadorka Srbije pozvana u Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije

U tom ministarstvu je, međutim, rečeno da sastanak sa Divjak Tomićevom još nije realizovan.

"I, zavisno od sadržine razgovora sa srpskom ambasadorkom u Makedoniji, postupićemo u saglasnosti sa Bečkom konvencijom", navedeno je u makedonskom MSP-u.

Goran Živaljević, oficir BIA i savetnik u ambasadi Srbije u Skoplju, bio je 27. aprila u Sobranju tokom upada nasilnih demonstranata.

Srpski diplomata je potvrdio tu informaciju, ali je rekao da je bio po službenoj dužnosti, da vidi da li u incidentu učestvuju osobe iz Srbije, navijači ili ekstremisti.

Prema navodima Televizije Telma, Živaljević je u makedonski parlament ušao s grupom demonstranata oko 20 časaova, zadržao se dvadesetak minuta i slikao se u plenarnoj sali gde su tada bili poslanici VMRO-DPMNE i deo demonstranata.

Mandatar za sastav Vlade Makedonije Zoran Zaev izjavio je da s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem sinoć nije razgovarao o prisustvu Živaljevića u Sobranju.

"Nismo razgovarali o tome. Razgovarali smo o saradnji. Verujem da će zajednički službe Makedonije i Srbije rešiti to pitanje", rekao je Zaev posle večere balkanskih premijera u Briselu.

Vučić je opravdao prisustvo diplomate i oficira BIA u Sobranju, rekavši da je "njegov posao da izveštava iz te zemlje".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva