:

:

TV Most

clock

Septembar 22, 2017   12:05

0

177

Ambasadorka SAD: Referendum mora biti otkazan


"On (referendum) treba biti otkazan kako bi fokus mogao biti na budućnosti, bosanskohercegovačkoj ekonomiji i otvaranju radnih mesta", rekla je Morin Kormak novinarima.



Ona je navela da je američka vlada "primila k znanju da je došlo do suspenzije referenduma", dodavši da je za ukidanje sankcija predsedniku RS Miloradu Dodiku "potrebno trajno opredeljenje za budućnost, a ne za skretanje pažnje s ekonomskih i životnih pitanja".



Odluka o održavanju referenduma o radu Tužilaštva i Suda BiH, koju je parlament RS doneo još u julu 2015. godine, objavljena je pre tri dana u Službenom glasniku RS.



Dan pre objavljivanja odluke, predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će odluka o održavanju tog referenduma biti suspendovana u Narodnoj skupštini RS, jer u tom entitetu BiH ne postoji konsenzus o tom referendum i jer bi to u sadašnjoj konstelaciji mejdunarodnih odnosa bio rizičan potez.



Dodik je kazao i da najavljena suspenzija odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH nije odustajanje od referenduma, te da se, kako je naveo, to pitanje može ponovo pokrenuti.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva