:

:

TV Most

clock

Maj 12, 2016   12:05

0

117

Ambasadori EU i Britanije:Å to pre rešenje krize u Makedoniji

"Mi smo primili k znanju da mnoge političke partije neće učestvovati na izborima. Liste birača još nisu upotpunjene, reforma medija je zastala, a odluka predsednika Đorđa Ivanova o aboliciji još predstavlja ozbiljan problem", rekao je ambasador Orav, prenosi MIA.

On je dodao da bi kredibilni izbori trebalo da budu organizovani na osnovu Sporazuma iz Pržina, ali nažalost, kako je rekao, trenutno ne vidimo indicije kako se to može postići.

"Ja ipak verujem da je cilj svakog političkog lidera da se nađe izlaz iz krize, pa se zato nadam da će makedonski politički lideri uskoro to uraditi", kazao je Orav.

Hitan sporazum za rešenje sadašnjeg ćorsokaka i opoziv odluke predsednika o aboliciji su neophodni, pošto je vladavina zakona od vitalnog značaja za svaku zemlju, kazao je ambasador Geret.

U dvodnevnu posetu Skoplju došao je i specijalni izaslanik Nemačke za Makedoniju Johanes Hajndl, koji je u saopštenju naveo da razvoj situacije poslednjih dana pokazuje da je potreban zajednički napor svih političkih partija da se sprovedu potrebne reforme.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva