:

:

TV Most

Foto: Oliver Potežica

clock

Mart 17, 2015   12:55

0

200

Ambasador Potežica: Među kidnapovanima nema Srba

Vest je objavljena pod oznakom hitno.

"Proverili smo sve informacije i utvrdili da, prema podacima koje smo prikupili, nijedan srpski državljanin u Sirtu nije kidnapovan", rekao je Potežica, posle vesti CNN da među grupom od 20 medicinskih radnika, koje je navodno iz obolnice u tom gradu oteo ISIL, ima i srpskih državljana.

Potežica je dodao da je u Sirtu do sinoć bilo ukupno devet državljana Srbije, od kojih su jedna doktorka i jedna medicinska sestra prebačene u međuvremenu u Tripoli.

One su, kaže ambasador, prebačene sa jednom manjom grupom ljudi, u organizaciji bolnice u kojoj su radile, i sada su u jednom hotelu u Tripoliju.

"Ostali nisu pokazali nameru da napuste Sirt, ostali su tamo da rade, i danas normalno rade, i sa svima njima je ambasada bila u kontaktu", rekao je Potežica.

I medicinski tehničar Marko Stojanović, jedan od zaposlenih u Ibn Sina bolnici blizu Sirta u Libiji, posvedočio je za "Blic" da niko nije otet iz te ustanove.

Stojanović je, povodom informacije CNN-a da je jutros u Sirtu oteto 20 medicinskih radnika, među kojima su i neki državljani Srbije, rekao da je tačno da su pripadnici Islamske države, doduše, juče bili u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Ovde je sve u redu, niko nije otet. Juče je došla vojska Islamske države, ali nije bilo problema. Ljudi koji žele mogu slobodno da idu", rekao je Stojanović.

On kaže da je vest o navodnoj otmici državljana Srbije veoma uznemirila njihove porodice u Srbiji, ali da na sreću ništa od toga nije tačno.

"Vojska Islamske države juče je ljudima koji su krenuli iz bolnice ponudila pomoć", ispričao je Stojanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva