:

:

TV Most

clock

Jun 13, 2017   12:05

0

126

Ambasada SAD: Početi rad na formiranju nove vlade KiM

Ambasada SAD u Prištini čestitala je kosovskom narodu na održavanju demokratskih izbora, ističući da se sada mora početi sa radom na formiranju nove vlade, prenosi danas prištinski list Zeri.

"Glasači na Kosovu su rekli svoje, i sada važan proces formiranja nove vlade mora početi. Radujemo se bliskoj saradnji sa novom vladom, ko god da je formira", navodi se u saopštenju.

Istovremeno, Ambasada SAD izrazila je zabrinutost zbog navoda o zastarelim biračkim spiskovima, dvostrukim glasovima i "sporadičnim" neregularnostima, navodi kosovski list.

Pozivi kosovskim političkim liderima da brzo formiraju vlast stigli su juče i iz Brisela, pa je tako evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han poručio da je odgovornost na kosovskim političkim liderima da brzo formiraju vlast.

I izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček apelovala je na kosovske političke partije da što pre formiraju novu vladu koja bi imala evropski duh, i pozdravila veće učešće kosovskih Srba na izborima, koji su održani u nedelju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva