Vesti
Amatersko pozorište „Janićije Popović“ gostovalo u Prokuplju

11:14, 29.07.2017

|

Izvor: Radio Gračanica

Amatersko pozorište „Janićije Popović“ Doma kulture „Gračanica“ sinoć je, u dvorištu Gimnazije u Prokuplju, izvelo predstavu „Kući“ a nastup mladih glumaca iz Gračanice održan je u sklopu pozorišnog festivala „Beskraj 10 kvadrata“.
Foto: Radio Gračanica
„Za­do­vo­ljan sam ka­ko su vaši mladi glum­ci od­i­gra­li ovu tešku i zahtevnu predstavu, sa ozbiljnom temom koja muči savremeno društvo. Sudeći pre­ma apla­u­zi­ma publi­ke sma­tram da su pre­po­zna­li te­mu i da im se svi­de­la“ rekao je Zoran Cvetković umetnički direktor festivala „Beskraj 10 kvadrata“.

„Predstava „Kući“ je jako dobra i ozbiljna bez obzira što je igraju deca. Moram da napomenem da sam pre početka predstave bio u dilemi da li će ova deca moći da iznesu ovu predstavu, ali sada nakon odgledane predstave smatram da su u tome uspela i da su ušla u suštinu samog teksta“, rekao je Miroljub Mirović Facir, upravnik Varoškog pozorišta „Histrion“ iz Prokuplja.

Za najbolju glumicu šeste večeri festivala „Beskraj 10 kvadrata“ stručni žiri je proglasio Teodoru Ivanović, koja u predstavi „Kući“ igra Žanu.

Festival „Beskraj 10 kvadrata“ je takmičarskog karaktera. Pored profesionalnog žirija, koji su činili Dragana Jovičić Jović, Dragoslav Krivokapić i Slađana Drašković, takmičarske predstave ocenjuje i tajni žiri iz senke, koji je u publici. Prva nagrada je Najgolem Histrion, druga je Pogolem Histrion i treća se zove Golem Histrion.

Tokom boravka u Prokuplju mladi glumci iz Gračanice su posetili Narodni muzej Toplice. Odlazak predstave „Kući“ na festival „Beskraj 10 kvadrata“ pomogla je Opština Gračanica.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design