:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2018   16:23

0

162

Aleksandra Joksimović kandidat za ambasadora Srbije u V. Britaniji


Kako za naš list navode diplomatski izvori, ona je jedno od rešenja o kome se razgovara, ali konačna odluka još nije doneta.


 


- Moguće je da će ona ubuduće biti na tom mesti - kaže izvor "Blica", koji navodi da je za to preporučuje i to što se profesionalno bavi međunarodnim odnosima.


Takođe, ova vrsta posla nije joj nepoznanica jer je u periodu od 2001. do 2004. bila pomoćnik ministra inostranih poslova Srbije.


 


Joksimovićeva bi na mestu u Londonu zamenila bivšeg ambasadora Ognjena Pribićevića koji je prošle godine, na lični zahtev, i nekoliko meseci pre isteka mandata, zatražio povratak u Srbiju.


U medijima se pominje i da bi ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović uskoro mogla da bude postavljena na neku funkciju u Strazburu, i da bi na ministarskom mestu mogla da je zameni aktuelna šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević, ali diplomatski izvori "Blica" navode da ovo nije realna opcija.


List "Danas" navodi da bi ambasadorka Srbije u Švajcarskoj Snežana Janković, trebalo bi da bude imenovana za ambasadorku u Nemačkoj, dok bi Nebojša Rodić, bivši ministar odbrane i aktuelni ambasador Srbije u Azerbejdžanu, mogao da bude postavljen za novog ambasadora u Austriji.


 


Istovremeno, spekuliše se da će novinar i poslanik SNS Miroslav Lazanski postati ambasador Srbije u Rusiji.

Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva