:

:

TV Most

Foto: tvmost.info

clock

Januar 20, 2018   07:23

0

116

Aleksandar Vučić danas na u Kosovu i Metohiji


Vučić će danas boraviti u severnom i centralnom delu Kosova i Metohije. Poseta predsednika Kosovu usledela je samo nekoliko dana posle ubistva lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića.



Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je Radiju Kontakt plus da je poseta predsednika Vučića od višestrukog značaja za Srbe na Kosovu i Metohiji.



Njegova poseta će mnogo značiti Srbima na ovim prostorima jer će ih ohrabriti a sa druge strane njegovom posetom se šalje poruka Prištini ali i međunarodnoj zajednici da Srbija neće dozvoliti da bilo ko iskoristi trenutnu situaciju za neke avanture kada je u pitanju sever Kosova i Metohije.



 U Kosovskoj policiji i MUP-u Kosova Vučićevu posetu okarakterisali su kao visokorizičnu.



Regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić izjavio je da je Regionalna direkcija Kosovske policije po naredbi iz Glavnog štaba sačinila operativni plan kojim je predvidjen maksimalan broj policijskih službenika koji će biti angažovani i koji će brinuti o bezbednosti predsednika prilikom posete. 



Severni deo Kosovske Mitrovice spreman je za dolazak predsednika Republike. U gradu su tokom dana istaknute dodatne srpske trobojke. 



 


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva