Vesti
Aktivni požari na više lokaliteta u CG

19:21, 11.08.2017

|

Izvor: RTV, Tanjug

Veliki požar zahvatio je danas Radovče, gde je vatra ušla u borovu šumu, a aktivna su i tri požara u opštini Tivat, prenosi portal CdM.me.
Foto: EPA
Načelnik Vatrogasne službe Andrija Čađenović izjavio je da je u Radovču ugroženo više kuća i vikendica.

"Tamo su tri vatrogasna vozila i komunalno vozilo za dopremanje vode. Takođe na tom lokalitetu dejstvuju dva aviona direktorata za vanredne situacije", kazao je Čađenović i dodao da je požar na Trmanju za sada pod kontrolom kao i na karauli Jagoda.

Prema njegovim rečima tu je izgoreo napušteni pomoćni objekat, dok je kuća u neposrednoj blizini sačuvana.

On je dodao i da je požar kod trafostanice u Zagoriču lokalizovan, kao i požar u blizini krivog mosta i u Dalmatinskoj ulici, požar na Bioču i dva požara u opštini Golubovci.

Na teritoriji opštine Tivat aktivna su tri požarišta - na lokacijama Solila, Gošići i Krašići.

Kako su vatrogasci kazali, situacija na terenu uslovljena vremenskim prilikama, a vetar koji se intenzivirao u popodnevnim satima otežava njihov rad.

Predsednica opštine Snežana Matijević, izrazila je žaljenje zbog loših uslova svih stanovnika koji žive ili trenutno borave u tom delu tivatske opštine, a usled velike koncentracije dima i stalne brige zbog požara koji su u blizini.

"Opštinske službe i organi čine sve što je u njihovoj moći, a imamo podršku državnih organa i institucija i nadamo se da će i vremenske prilike stati na našu stranu. Znam da nije lako boraviti i svima zahvaljujem na strpljenju. Svi smo na istom zadatku i nadam se da će se stanje popraviti", rekla je Matijević, prenosi CdM.me.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design