:

:

TV Most

clock

Januar 21, 2015   12:05

0

202

AKS sutra o povratku advokata u sudnice

Odluka o prekidu protesta biće saopštena sutra u Gradskoj kući u Subotici, nakon sednice Upravnog odbora AKS, rekao je Tanjugu predsednik AKS Dragoljub Ðorđević.

On je napomenuo da je Komora iz Ministarstva pravde dobila dopis u kojem je obaveštena da je Skupština Srbije usvojila izmene i dopune Zakona o javnom beležništvu i set pratećih zakona, da je predsednik Republike Tomislav Nikolić već potpisao ukaz o proglašenju izmena i dopuna i da se Službeni glasnik već štampa.

To znači izmene i dopune zakona stupaju na snagu odmah, a njihovo stupanje na snagu je i ispunjenje poslednjeg uslova Skupštine AKS od 16. januara za prekid protesta.

Pošto izmene stupe na snagu, UO AKS će sutra doneti odluku o prekidu protesta tako da bi advokati mogli da se vrate na posao najranije u petak, a najkasnije u ponedeljak, rekao je predsednik AKS.

Zahvaljujući amandmanu Zaštitinika građana, advokatura će opet sastavljati ugovore slepih, gluvih i nemih lica, tako da je još jedan javnobeležnički zapis otpao iz Zakona, napomenuo je Ðorđević.

Advokati u Srbiji štrajkuju od 17. septembra 2014. godine.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva