:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2015   12:05

0

123

Ako treba iskoristićemo dodatna sredstva u Siriji

Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nisu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenoj danu snaga bezbednosti u Kremlju.

"Vidimo kako efikasno rade naši piloti, obaveštajci, kako efikasno međusobno koordiniraju napore, pritom su to različiti rodovi – vojska, flota, avijacija; kako se primenjuje najsavremenije oružje", istakao je Putin, a preneo sajt Sputnjik.

"želim da naglasim da to nije maksimum naših mogućnosti. Daleko od toga da tamo sve koristimo što posedujemo“, rekao je Putin.

"Posedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsednik.

Naglasio je da su ruske specijalne službe ove godine sprečile više od 30 terorističkih napada. "Ove godine je zahvaljujući naporima saradnika FSB-a sprečeno više od 30 terorističkih napada“, naveo je Putin.

Obaveštajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji. Specijalne službe su 2015. godine otkrile više od 320 agenata, saopštio je Putin.

"Visoka odgovornost leži na kontraobaveštajnoj službi. Ove godine je otkriveno više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača", naglasio je Putin.

"Vidimo da obaveštajne službe jednog broja država intenziviraju, kako se kod nas kaže, rad u Rusiji“, dodao je rekao je šef ruske države.

Akcije i planovi terorista predstavljaju direktnu pretnju Rusiji.

"Situacija nije jednostavna. Raste napetost na Bliskom istoku i u drugim regionima sveta. Teroristi otvoreno objavljuju rat civilizaciji, čitavoj međunarodnoj zajednici. Njihove akcije i planovi su direktna pretnja i našoj zemlji", zaključio je Putin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva