:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

April 30, 2015   12:05

0

118

Akcioni tim za promene političkog sistema

Ona je naglasila da su uz ekonomske, potrebne i reforme političkog sistema. Zamisao je, kako je objasnila, da dijalog ide u pravcu izmena političkog sistema, odnosno izmene izbornog zakona, izmena načina izbora nosioca pravosudnih funkcija, a to bi sve rezultiralo predlozima za izmenu Ustava.

"Pozvala sam sve šefove poslaničkih grupa da odrede svoje predstavnike u ovom radnom timu, jer je ovo važan dijalog za državu, društvo i suštinsko opredeljenje ka punopravnom članstvu u EU", rekla je Gojković na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je istakla da je važno da te reforme budu započete u skupštini, "u kojoj sede predstavnici građana".

"Pozivam i na ovaj način poslaničke grupe da u kratkom roku odrede predstavnike koji bi na najbolji mogući način otvorili dijalog u ovom radnom telu o svim promenama našeg političkog sistema, jer su uz ekonomske reforme neophodne i reforme političkog sistema", napomenula je predsednica republičkog parlamenta.

Gojkovićeva očekuje da sve poslaničke grupe brzo reaguju, budući da su u pitanju vrlo važne teme, dodajući da će tempo i dužina rada te radne grupe zavisiti od predloga za izmene.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva