:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 10, 2018   12:39

0

207

Akcija specijalnih snaga KP u Pomoravlju,uhapšeno pet osoba


U saopštenju kosovske policije navedeno je da je tokom operacije, sprovedene na nekoliko lokacija u regionu Gnjilana, uhapšeno pet osoba.



Oni su, kako se ističe, uhapšeni "pod osnovanom sumnjom da su uključeni u delatnosti protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova".



Kosovska policija je u saopštenju demantovala navode srpskih medija "da se sprovodi jedna policijska operacija protiv bivših pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KSB)".



Operacija se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima, ističe se u saopštenju kosovske policije.



Srpski izvori u Pomoravlju preneli su da su u jutrošnjoj akciji privedeni načelnik Kosovsko-pomoravskog okruga Radovan Stojković i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Gnjilanu Jovan Denić.



Stojkovića i Denića su pripadnici policije prethodno ispitivali u prostorijama Kulturno-prosvetnog centra "Božidar Mitrović Šandor" u Šilovu.



Priveden je i Nenad Stojanović (1974), po zanimanju automehaničar, zaposlen pri Vojsci Srbije u Vranju.



Kako RTV Puls u Šilovu nezvanično saznaje, Stojanović je uhapšen jer je navodno vršio pritisak na srpske pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) da napuste tu službu.



Kako javlja reporter RTS-a, uhapšeni su i Predrag i Aleksandar Đorđević iz sela Berivojce kod Kosovske Kamenice.



Akcija je počela rano jutros kada su pripadnici specijalne policije blokirali kuće načelnika okruga i direktora službe za zapošljavanje u Gornjem Kuscu i počele pretres, preneli su očevici reporteru RTS-a.



Prema navodima žitelja sela, oko šest časova pojavilo se najmanje deset policijskih džipova sa tridesetak maskiranih policajaca naoružanih dugim cevima.



"Spavali smo, oni su udarali nogama, ja plačem kažem im 'nemojte, deco'. Odveli su ga (Nenada Stojanovića), kažu moraju da ga ispitaju", ispričala je Grozdana Stojanović.



RTV Puls u Šilovu preneo je da je jutros izvršen i pretres više kuća bivših pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) srpske nacionalnosti koji su nedavno napustili tu službu.



Akcija policije je izazvala uznemirenje među žitelje svih srpskih sela u Kosovskom pomoravlju. 



"Uzenemirani smo, uplašeni, nema sigurnosti, vrše pritisak na Srbe da se odsele", napominje David Stojanović.



Novinarima je bilo zabranjeno snimanje akcije.


Izvor: RTS,RTV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva