:

:

TV Most

clock

Oktobar 10, 2017   12:05

0

200

Akcija "Piramida" u RS, uhapšeno 18 osoba


"Izvršena su ukupno 23 pretresa na ovim lokacijama. U akciji, koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa policijskim upravama i Sipom, oduzeto je 95 grama heriona, 1.425 grama marihuane, 23 grama kokaina i 32 grama spida", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci.




Dodao je da su sva uhapšena lica od ranije poznata policiji, te da će u naredna 24 časa biti predata Okružnom tužilaštvu u Banjaluci.



Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke s ciljem dokazivanja krivičnih dela proizvodnja i promet opojnih droga, gde distribucija ide od dilera do zavisnika.



"Bazirali smo se na ulično dilovanje, ne praveći akcije oduzimanja veće količine droge. U proteklih šest meseci imali smo 20 dokumentovanih primopredaja između prodavca i zavisnika", naveo je Ilić.



Dodao je da je droga u Banjaluku stizala sa područja Sarajeva i Sanskog Mosta.



"Očekujemo da će za veći broj lica Okružno tužilaštvo odrediti meru pritvora, što bi sa licima koja se već nalaze u pritvoru nakon akcije ‘Petrićevac' bio znatan broj onih koji su na ulici direktno vršili distribuciju droge", rekao je Ilić.



Najavio je da će u narednom periodu aktivnosti biti usmerene na to da bude otežana dostupnost droge na ulicama Srpske.



Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su Muhamed Halilović (39), Dragan Stanišić (33), Milan Piculin (34), Dragan Maksimović (38), Tihomir Novaković (42), kao i Miloš Dulić (36).



Slobode su lišeni i Vedran Žolja (33), Džulija Halupa (24), Dalibor Mačak (36), Ognjen Kokić (35), Nebojša Džanjić (44), Nedeljko Šućur (47), Zoran Šavija (59), Dalibor Živković (26), Dragomir Živković (46), Branko Milivojša (55), Nedžad Bašić (35) i Edin Behremović (48). 



Devet uhapšenih je iz Banjaluke, prenela je RTRS.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva