:

:

TV Most

clock

Jun 27, 2016   13:13

0

149

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Kosovskoj Mitrovici

Simić, koji je jedanaesti put dao krv, rekao je da je ponosan na sve koji su se odazvali današnjoj akciji i žele i dalje da budu jedinstveni i organizovani kada je to potrebno.

"Zavodu za transfuziju krvi smo danas omogućili dodatne zalihe krvi a siguran sam, i evidentno je, da je našim građanima na KiM preko potrebna krv i zato pozivam redovne davaoce da daju krv. Pozivam i one koji krv nikada nisu davali, da samoinicijativno dođu i učine jedan humani gest i tako nekome spasu život i pruže drugim ljudima šansu i nekome otklone bol i patnju", rekao je Simić.

On je svim građanima na KiM čestitao Vidovdan i obeležavanje 627. godina od Kosovske bitke, uz želje da praznik provedu u miru i blagostanju.

Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović istakao je značaj i potrebu za ovakvim akcijama, imajući u vidu da je ove godine u ovoj ustanovi bilo više operativnih zahvata u odnosu na isti period prošle godine i da je u prvih pet meseci bilo oko 750 operacija u opštoj anesteziji.

"Zaista su ovakve akcije veoma dragocene za naše pacijente, posebno za pacijente u hirurškim službama tako da i ova današnja akcija uoči Vidovdana znači puno i za naše pacijente, za sve građane i za naše zaposlene", rekao je Ivanović.

On je zahvalio svim dobrovoljnim davaocima na ovom plemenitom gestu i pozvao sve građane da i u narednom periodu budu humani kao što su današnji davaoci i daju ovu dragocenu tečnost koja je život i više od toga.

"Na inicijativu vladajućih stranaka i naših odbornika koji danas učestvuju u velikoj akciji, a biće ih i još, imaćemo dovoljne rezerve ove dragocene tečnosti i na taj način će mnogi životi biti spašeni", rekao je Ivanović.

U ovoj humanitarnoj akciji učestvovalo je oko 100 dobrovoljnih davalaca sa cele teritorije Kosova i Metohije.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva