:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Oktobar 27, 2016   12:05

0

123

Akcija Arhipelaga - Biblioteka za škole

„Biblioteka za škole“ naišla je na veliki odjek u javnosti, a u „Arhipelagu“ su posebno zadovoljni zbog toga što se u ovu akciju uključio veliki broj osnovnih i srednjih škola i gimnazija u Srbiji.

„To nam je dalo podsticaj da ovu akciju nastavimo i tokom 2016. godini u kojoj smo čitaocima već ponudili čitav niz prvorazrednih književnih događaja: od novih knjiga do susreta sa velikim svetskim piscima i promocija čitanja“, ističe glavnu urednik „Arhipelega“ Gojko Božović.

„Biblioteka za škole“ jedna je od najvažnijih aktivnosti „Arhipelaga“ u ovoj godini, a Beogradski sajam knjiga, koji je u toku, prava prilika za novi ciklus te programske akcije.

Programska akcija „Biblioteka za škole“ zamišljena je kao model socijalne i kulturne odgovornosti zahvaljujući kome bi se knjige koje su najbolji izbor za biblioteke pod najpovoljnijim uslovima našle u školskim bibliotekama.

„Biblioteka za škole“ sadrži vrhunske knjige savremene srpske i svetske književnosti koje su odličan izbor za čitanje, za javne i privatne biblioteke, kao i za nagrade najboljim učenicima u toku i na kraju školske godine.

Među piscima knjiga iz te programske akcije nalaze se klasici moderne književnosti Danilo Kiš, Jozef Rot, Klaudio Magris, Zbignjev Herbert, Edvard Bond, Januš Glovacki.

Tu su i neki od najpoznatijih i najnagrađivanijih pisaca savremene svetske književnosti Olga Slavnikova, Vilijam T. Volman, Lidija Žorž, Drago Jančr, Dimitar Bikov, Sesar Antonio Molina, Anri Bošo, Enrike Vila-Matas ili Aleksis Stamatis.

„Imajući u vidu sadašnje prilike i mogućnosti škola i školskih biblioteka, Arhipelag je za škole i školske biblioteke u toku programske akcije Biblioteka za škole omogućio specijalne popuste, značajno veće od uobičajenog sajamskog popusta“, objasnio je Božović.

On je precizirao da su se odlučili na ovako visoke popuste imajući u vidu programski značaj akcije Biblioteka za škole, koji prevazilazi svaki pojedinačni poslovni rezultat, potrebu da se promocije čitanja pre svega organizuju u osnovnim i srednjim školama i gimnazijama, ali i kako bi knjige bile u što je moguće većoj meri dostupne školama, prosvetnim radnicima i njihovim učenicima.

Za najaktivnije škole i školske biblioteke predviđene su posebne nagrade koje će biti dodeljene tokom ove programske akcije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva