:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2017   12:05

0

182

Akcija "Agrokor", policija pretresa Todorićevu kuću


Ne zna se ima li u kući ikoga iz porodice Todorić, koja je doskora živela na toj adresi, prenosi Beta.



Mediji spekulišu da Ivica Todorić više nije u Hrvatskoj, kao ni njegovi sinovi.


U "Kulmerove dvore" jutros su došli i Todorićevi advokati Čedo Prodanović i Jadranka Sloković.



Policija je u "Kulmerove dvore" stigla nešto pre šest sati sa tri policijska vozila, a kako izveštavaju mediji istovremeno su došli i u kuću Ivice Crnca, bivšeg finansijskog direktora "Agrokora".



Nagađa se da su na popisu istražitelja i ostali direktori "Agrokora".



Povodom opsežne policijske istrage u slučaju "Agrokor" i potrage za bivšim vlasnikom "Agrokora" i njegovih saradnika, hrvatsko Državno tužilaštvo je saopštilo da je reč o kriminalističkoj istrazi zbog sumnje u počinjena krivična dela, prenosi Tanjug.



Tokom ove faze preduzete su zakonom predviđene radnje, odnosno, dobijeni su nalozi sudija istrage nadležnog Županijskog suda radi sprovođenja pretraga kod petnaest osoba, koje su u toku.



U saopštenju Tužilaštva se navodi da je ovo postupanje nastavak višemesečnih istraga na osnovu proverenih i, kako se tvrdi, potvrđenih činjenica, kao i da je početak opsežne istrage koja obuhvata složene poslovne odnose u poslovnom subjektu.



Informacije o daljem toku istrage kao i odluke Tužilaštvo će blagovremeno saopštiti na svojoj internet stranici u skladu sa zakonom, stoji u saopštenju.



Prethodno se oglasio i MUP saopštenjem u kojem stoji da oni postupaju u koordinaciji sa Županijskim državnim tužilaštvom u Zagrebu i u saradnji sa Samostalnim sektorom za finansijske istrage Ministarstva finansija.



Navodi se i da je u skladu sa Zakonom postupak istrage tajna, te da s obzirom na fazu postupanja nisu u mogućnosti da daju više informacija o celom slučaju.



Vanredni poverenik za "Agrokor" Ante Ramljak je prošle sedmice podneo krivične prijave protiv odgovornih u tom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izveštaja uočene nepravilnosti, navodi Beta.



Ivica Todorić je potom na svom blogu objavio da nijedan evro nije otuđen ili skriven.



Tri sata nakon pokretanja velike policijske akcije protiv bivših članova uprave "Agrokora", Todorić poručuje da u "Agrokoru" institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva krivična dela, kao i da je to pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već doneo presudu.



"Pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uveravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan evro otuđenog i proneverenog novca, već bih bio u zatvoru. To, jednostavno, nije istina. Reč je o političkom procesu. Nisam spreman da gledam i čekam da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti", naveo je Todorić na svom blogu.



Najavio je da sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom sprema odbranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u savremenoj Evropi.



To će, kaže, učiniti u narednih nekoliko dana, jer su mi teško povređena ljudska prava.



"Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskoj istražnoj komisiji ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je verovatno dogovoreno na sastanku u vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina", naveo je Todorić.



Ističe da će se svojim javnim delovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protivustavne radnje premijera Andreja Plenkovića, ministara Božinovića i Dalića koji, kako kaže, politički sponzorišu Antu Ramljaka i društvo iz "Agrokora", a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, privredne i finansijske štete.



"Niti hapšenja, ni eklatantna pravna neregularnost u rasvetljavanju svih okolnosti me neće sprečiti", poručio je Todorić.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva