:

:

TV Most

clock

Avgust 11, 2017   12:05

0

127

AKB: NBS priznaje rukovodstvo AKB na čelu sa Tintorom

Posle višemesečne blokade računa AKB zbog nesporazuma u beogradskoj komori, račun je juče deblokiran i odobreno je predsedniku AKB Jugoslavu Tintoru da raspolaže novčanim sredstvima.

Odluka je doneta na osnovu dopisa Narodne banke Srbije povodom zahteva za nadzor i zaštitu prava i interesa AK Beograda, precizira se u saopštenju.

Takođe se dodaje da je Pošta Srbije u proteklom periodu dostavljala poštu isključivo predsedniku Jugoslavu Tintoru kome je sada omogućeno i raspolaganje novčanim sredstvima na računu, te da se sada očekuje da će svi zaposleni ubuduće izvršavati naloge legalnog rukovodstva izabranog na skupštini 13. maja čime bi se u potpunosti normalizovalo funkcionisanje AKB i definitivno okončala „postizborna kriza“ koja traje već puna tri meseca.

U saopštenju se ističe da su AKB i Advokatska komora Srbije u cilju normalizacije odnosa, zaštite profesije i jedinstva advokature zaključile sporazum o uređenju međusobnih odnosa na osnovu kojeg su isplaćena sva dugovanja i obustavljeni svi sudski postupci između dve komore.

"Na ovaj način stavljena je tačka na višegodišnji konflikt u odnosima dve komore, koje će ubuduće funkcionisati usaglašeno u zaštiti interesa advokature kao samostalne i nezavisne službe pružanja pravne pomoći i očuvanju njenog ustavnog položaja", napominje se u saopštenju.

Poslednjih nekoliko meseci obeležili su sukobi unutar AKB kada je u putanju izborni proces i upravljačka prava, pa su bila održane dve skupštine na kojima je birano rukovodstvo.

Na prvoj skupštini AKB 13. maja izabrano je rukovodstvo na čelu sa Tintorom, kome je legitimitet i legalnost potvrdila AKS, dok je 10. juna na skupšini bilo izabrano rukovodstvo na čelu sa Gajićem.

Skupština AKS koju čine delegati iz svih regionalnih komora zakazana je za 16. septembar, i na njoj će se birati novi predsednik nacionalne komore.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva