:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Januar 30, 2018   12:05

0

209

Aji Jung uručen "Orden italijanske zvezde"


Osnivačica i direktorka "Beogradskog festivala igre" Aja Jung navodi da otkada se vratila u Beograd posvećuje svu svoju energiju i vreme projektu koji ove godine puni 15. godina.



"To je naravno 'Beogradski festival igre'. Pre devet godina, a baš na inicijativu akademije 'Milanske skale' pokrenuli smo i nacionalnu fondaciju za igru. Put kojim sam hodala nikad nije bio jednostavan, malo je bilo onih koji su mogli i želeli da primete moju misiju, a još manje onih koji su hteli da mi pomognu. Te malobrojne koji su prepoznali beskonačan trud, smatrala sam svojim saradnicima, a tako je i danas", rekla je Aja Jung na svečanosti u ambasadi Italije u Beogradu.



Jungovoj je u ime predsednika Italije, Serđa Matarele, orden uručio ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.



Uručenju je prisustvovala i premijerka Srbije Ana Brnabić koja je čestitala Jungovoj na dobijenom priznanju i istakla značaj "Beogradskog festivala igre" kao sjajnog primera kako privatna inicijativa u kulturi opstaje 15 godina.



Dodala je da takve projekte nije lako pokrenuti, a još veći izazov je učiniti ih održivim, svake godine proširivati program za posetioce i dovoditi svetska imena u Srbiju.



"Bilo bi sjajno da ima još ovakvih uspešnih i dobrih primera koji Srbiju prikazuju u svetu kao kreativnu i modernu zemlju i da kroz takve događaje možemo da menjamo sliku o našoj državi i građanima u čitavom svetu" rekla je Brnabićeva.



Dodaje da se na taj način doprinosi društvu.



"Na taj način doprinos našem društvu je mnogo značajniji i širi od doprinosa savremenoj igri i kulturi", rekla je premijerka nakon svečane ceremonije uručavanja priznanja i zvaničnog obraćanja.



Ocenjuje da je veoma važno da država prepoznaje slične inicijative koje dolaze iz privatnog sektora i poseduje mehanizme da ih podrži.



Dodeli "Ordena italijanske zvezde" Aji Jung prisustvovali su i ministar rada Zoran Đorđević, ambasador Crne Gore u Beogradu Branislav Mićunović, direktor Muzeja savremene umetnosti Slobodan Nakarada, direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, ambasador Norveške u Srbiji Arne Sares Bjernstad i drugi.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva