:

:

TV Most

clock

Jun 08, 2017   12:05

0

136

"Agrokoru" odobren novi kredit od 480 miliona evra

U saopštenju objavljenom na stranicama kompanije dodaje se da je za dobavljače posebno predviđeno dodatnih 50 miliona evra potencijalnog robnog kredita s refinansiranjem.

Novi kredit "Agrokoru" obezbediće imatelji obveznica predvođeni fondom "Knighthead Capital Management", a tranšu finansiranja na domaćem tržištu aranžiraće "Zagrebačka banka", pod uslovom "prethodnog ishođenja odobrenja tela banke", naveo je "Agrokor".

"Ovo je zadnje kreditno zaduženje "Agrokora" pod vanrednom upravom, kojim ćemo stvoriti preduslove potrebne za uspešno restrukturiranje kompanije", rekao je vanredni poverenik Ante Ramljak, prenosi "Agrokor" u saopštenju.

Saglasnost za finansijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih poverilaca i imaoci obveznica koji su bili danas na sastanku, a saglasnost su uskratili predstavnici neosiguranih poverilaca koje je predstavljala ruska Zberbanka, najveći kreditor "Agrokora".

Hrvatski mediji objavili su da je Zberbanka juče na Trgovačkom sudu u Zagrebu podnela predlog za izricanje zabrane kompaniji "Agrokor" i vanrednom povereniku da sklapaju nove ugovore o finansiranju prema "rol-ap modelu". Njime se novim poveriocima omogućava priznavanje tzv. supersenior prava za potraživanja nastala pre 10. aprila ove godine.

Zberbanka, kako se prenosi, smatra da takav model nije u skladu s hrvatskim propisima, ali je zagrebački sud taj predlog danas odbio.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva