:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2017   12:05

0

182

"Agrokor" kupio 10,1 odsto akcija "Merkatora" od Todorića

Hrvatska agencija Hina je, takođe, prenela vest da je "Agrokor" kupio deonice "Merkatora" od holandske kompanije "Agrokor Investments B. V.", koju vlasnički kontroliše Ivica Todorić, pozivajući se na portal Siol.net.

"Merkator" je o kupoprodajnoj operaciji između koncerna "Agrokor" i "Agrokor Investmenta" danas obavestio svoje deoničare na portalu Ljubljanske berze, dodaje hrvatska agencija.

Slovenački trgovinski lanac je u saopštenju naveo da je juče dobio obaveštenje od "Agrokor Investmenta" iz Amsterdama da je ta kompanija zaključila kupoprodajni ugovor s "Agrokorom" na osnovu kojeg je hrvatskom koncernu prodala 615.384 deonica "Merkatora".

Na taj način se, kako piše u "Merkatorovom" obaveštenju, vlasnički udeo "Agrokora" u ovoj trgovinskoj kompaniji povećao sa 59,47 na 69,57 odsto, dok se vlasnički udeo "Agrokor Investmentsa" smanjio sa 28,64 na 18,53 posto.

Ovu operaciju su, prema portalu Siol.net, Ivici Todoriću diktirale dve ruske banke poverioci u zamenu za odobreni kredit za obezbeđenje likvidnosti, prenosi Hina.

"Agrokor", prema tvrdnjama slovenskog poslovnog lista Finance, ruskim bankama Sberbank i VTB u petak mora da predstavi plan rešenja svoje prezaduženosti, a one su mu odobrile dodatnih više od 100 miliona evra kredita za tekuću likvidnost.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva