:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2017   12:05

0

207

Aerodrom Nikola Tesla povećao neto dobit za 33 odsto

Takođe, bruto dobit je 30 odsto veća nego u trećem kvartalu 2016.

U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto.

Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto dobit je 13 odsto veća nego u istom periodu prošle godine.

Poslovna dobit nakon tri kvartala je veća 15 odsto, ukupni prihodi su veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto u odnosu na isti period 2016. godine.

U prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara.

Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema i opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga

Takođe, nabavka dva trakasta transportera - elevatora, zatim nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20t i kargo utovarivača nosivosti 7t, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme.

"Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna

Rok za obavezujuće ponude za aerodrom do 8.decembra        

  Na zahtev ponuđača produžen je rok za dostavljanje obaveznih ponuda za koncesiju za beogradski aerodrom "Nikola Tesla" do 8. decembra. 

To se odnosi na ponuđače koji su se kvalifikovali za drugu fazu postupka, a stari rok je bio 23. novembar.

 Takođe, rok za dostavljanje konačne verzije nacrta ugovora o koncesiji kvalifikovanim ponuđačima je istekao 11. novembra. 

Vlada Srbije i aerodrom "Nikola Tesla" su objavili poziv  zainteresovanima za koncesiju 10. februara 2017. godine.

Koncesija za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastrukturom aerodroma i obavljanje delatnosti operatera predviđena je na period od 25 godina. 

Kvalifikovani ponuđači za koncesiono upravljanje  su švajcarsko-francuski konzorcijum Zurich  Airport sa kompanijama Eiffage i Meridiam Eastern Europe Investments, indijsko-grčki konzorcijum GMR Infrastructure limited i Terna, francuska kompanija Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparski konzorcijum Inćeon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineski konzorcijum HNA i Kina National Aero-Tecnology

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva