:

:

TV Most

clock

Novembar 13, 2017   12:05

0

228

Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje rekordnu poslovnu godinu

"Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto 13 odsto je veća nego u istom periodu prošle godine. Poslovna dobit nakon tri kvartala veća je 15 odsto, ukupni prihodi veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto su veći u odnosu na isti period 2016. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara.

"Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema, opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga, dva trakasta transportera – elevatora", piše u saopštenju.

Tu je i nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20 tona i kargo utovarivača nosivosti 7 tona, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme.

"Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika", navodi Aerodrom "Nikola Tesla".

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva