Vesti
Aerodrom "Nikola Tesla" očekuje rekordnu poslovnu godinu

22:55, 13.11.2017

|

Izvor: Tanjug

Prema svim parametrima, beogradski aerodrom "Nikola Tesla" očekuje rekordnu poslovnu godinu, saopšteno je iz te kompanije.Neto dobit u trećem kvartalu veća je 33 odsto, a bruto dobit 30 odsto je veća nego u trećem kvartalu prošle godine. U istom periodu, poslovna dobit veća je 16 odsto, dok su ukupni i poslovni prihodi veći 11 odsto, saopštio je Aerodrom "Nikola Tesla".


"Neto dobit u prva tri kvartala iznosi 2,7 milijarde dinara i veća je 14 odsto, a bruto 13 odsto je veća nego u istom periodu prošle godine. Poslovna dobit nakon tri kvartala veća je 15 odsto, ukupni prihodi veći devet odsto, a poslovni prihodi 11 odsto su veći u odnosu na isti period 2016. godine", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, u prva tri kvartala 2017. godine, ukupna ulaganja u opremu i investicije u cilju poboljšanja komfora i kvaliteta usluge iznose oko dve milijarde dinara."Među najvažnijim investicijama koje su realizovane u prva tri kvartala su: uređenje centralnog hola i adaptacija prostora za registraciju putnika Terminala 1, nabavka sistema za automatsko navođenje vazduhoplova, poslovno-informacionog sistema, opreme za samostalnu prijavu putnika i prtljaga, dva trakasta transportera – elevatora", piše u saopštenju.Tu je i nabavka elektro traktora, kargo utovarivača nosivosti 20 tona i kargo utovarivača nosivosti 7 tona, putničkih kombi vozila, teretnih dostavnih vozila, putničkih vozila, traktora za guranje i vuču širokotrupnih vazduhoplova, samohodnog vozila robota za eksplozivne naprave, nabavka i instalacija transportnog sistema prtljaga, sistema za upravljanje pametnom zgradom, kao i sistema za otkrivanje i ometanje dronova i mnoge druge opreme."Ovakvi rezultati ostvareni su najviše zahvaljujući povećanju broja putnika u tri kvartala od devet odsto, povećanju prometa robe i pošte od 38 odsto, ali i racionalizaciji poslovanja, uz realna očekivanja da ćemo do kraja godine ugostiti rekordnih više od 5,3 miliona putnika", navodi Aerodrom "Nikola Tesla".
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design