:

:

TV Most

Foto: RSE

clock

Maj 08, 2018   12:05

0

245

Advokat: Marović nije tražio penziju od Srbije, ali može


Zdravko Begović za RTCG kaže  da su to sve spekulacije, i da se on nije nikome obratio za bilo kakvu privilegiju koja mu po zakonu pripada. "On je okupiran svojim zdravstvenim stanjem", kazao je Begović.


Kaže da Zakon o predsedniku Srbije, nigde ne navodi ili eliminiše mogućeg korisnika tih privilegija, zbog činjenice da je osuđen na kaznu zatvora, kao što je slučaj sa njegovim branjenikom.


"Dakle to nije smetnja u zakonu i ja ne znam da li će Svetozar Marović u nekoj budućnosti tražiti ono što mu po zakonu pripada", naveo je Begović.


Crnogorski mediji preneli su ranije da je Marović, kojeg inače Crna Gora potražuje zbog služenja zatvorske kazne, od Srbije, kao pravne naslednice nekadašnje Državne zajednice, traži penziju i službenog vozača. 


Marović je bio predsednik Državne zajednice Srbija i Crna Gora od februara 2003. do maja 2006. godine.


On se, kako tvrde crnogorski mediji, nalazi na lečenju u Beogradu, a Crna Gora ga potražuje na osnovu resude da je kao šef organizovane kriminalne grupe napravio višemilionsku štetu Opštini Budva.


Crnogorski portal CdM piše da je Marović na "psihijatrijskom lečenju" u Beogradu i da nije sposoban da se odazove zahtevu za izdržavanje zatvorske kazne u Crnoj Gori zbog depresivog stanja u kome se nalazi, a koje se, kako je nedavno saopštio njegov advokat, graniči sa suicidnim ponašanjem.


Potpredsednik Vlade Crne Gore Zoran Pažin nedavno je zatražio od ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića hapšenje Marovića.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva