:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Februar 13, 2017   12:05

0

139

Adel trijumfovala na dodeli Gremija

Nagrada za režiju pripala je režiseru Demijanu Šazelu, a za najbolju glavnu žensku ulogu glumici Emi Stoun. La-la lend već je osvojio sedam Zlatnih globusa i nominovan je za 14 Oskara. Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu pripala je glumcu Kejsiju Afleku za Mančester na moru, a isti film nagrađen je i za najbolji scenario.

Najbolja ženska sporedna uloga otišla je u ruke Vajole Dejvis u filmu Ograde, a najbolja sporedna muška – Devu Patelu za film Lav.

Dodeljene su ovogodišnje Gremi nagrade. Apsolutni pobednik je Adel koja je nominovana i nagrađena u pet kategorija, između ostalog i za najbolju pesmu Hello i njen poslednji album "25".

Dejvid Bouvi posthumno je osvojio nagradu za najbolji aranžman na poslednjem albumu koji je objavio svega nekoliko dana pred smrt u januaru 2016. godine.

Za singl Formation Bijonse je nagrađena za najbolji video, dok je Džastin Timberlejk za pesmu Cant Stop the Feeling osvojio nagradu u kategoriji „Najbolje napisana pesma za vizuelne medije“.

Džez pevač i sedmostruki dobitnik nagrade Gremi Al Džaro preminuo je u Los Anđelesu u 76. godini. Iako je prethodno bio u bolnici zbog iscrpljenosti, uzrok smrti još nije poznat.

Džaro je karijeru počeo pevajući džez, potom se oprobao i u popu i R n B. Nagrađen je Gremijem za sva tri žanra.

Adel je odala priznanje svojoj rivalki Bijonse koja se prvi put pojavila u javnosti od kako je u drugom stanju, prenosi Tanjug.

„Mi umetnici tebe obožavamo“, rekla je Adel koleginici Bijonse koja je bila nominovana u devet kategorija i pevačica sa 20 osvojenih Gremija.

Bijonse je izvela balade Love Drought i Sandcastles, dok je Adel prekinula svoje izvođenje pesme Fastlove Džordža Majkla, koju je želela da otpeva u čast pokojnog pevača, a kasnije zamolila da ponovo počne.

„Ne smem ovo da zabrljam zbog njega (Džordža Majkla)“, rekla je i ponovo otpevala pesmu, za šta je nagrađena aplauzom.

Među ostalim dobitnicima su i hip-hoper Čens Reper, koji je osvojio tri Gremija, među kojima je i onaj za najboljeg novog umetnika, dok je muzički duet "Twenty One Pilotes" osvojio nagradu za najbolje izvođenje pop dueta/grupe za pesmu Stessed out. Na ceremoniji su, između ostalih, nastupili i Kejti Peri i Bruno Mars.

Ceremonija dodele je protekla i u znaku kritika na račun politike američkog predsednika Donalda Trampa. Tramp je posebno bio na meti tamnoputih rep muzičara koji su osudili njegovu imigracionu politiku.

Na ceremoniji je odata počat i Prinsu i Džordžu Majklu, muzičarima koji su preminuli prošle godine.

Nagrada Gremi, ustanovljena 1959. godine, godišnja je nagrada za izuzetne doprinose u muzici i diskografiji, koju dodeljuje američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS).

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva