:

:

TV Most

Foto: Tanjug - AP

clock

Januar 20, 2015   12:05

0

120

Abe zatražio momentalno puštanje dvojice Japanaca

"Najoštrije zahtevam da oni ne budu povređeni i da odmah budu oslobođeni", rekao je Abe na konferenciji za novinare u Jerusalimu, prenela je agencija AFP.

Džihadisti su danas objavili snimak sa zahtevom da im se plati otkupnina od 200 miliona dolara u naredna 72 sata ili će ubiti dvojicu talaca Japanaca.

Abe je rekao da je "izuzetno ogorčen" zbog tog čina džihadista, istakavaši da međunarodna zajednica neće popustiti pred terorizmom.

Muškarac koji je zatražio otkup zvučao je kao Britanac umešan u ostala obezglavljivanja talaca koje je kidnapovala Islamska država i koja kontroliše trećinu iračke i sirijske teritorije.

Na snimku se vide dvojica talaca u narandžastima odelima, a ekstremisti su ih identifikovali kao Kendži Goto Džogoa i Harunu Jukavu.

"Ovaj snimak ništa neće da promeni", istakao je Abe, koji je dodao da je novac potreban da bi se pomoglo raseljenima i svima koji su ostali bez svojih domova zbog konflikata u Iraku i Siriji.

Abe će danas iz Jerusalima otići na kratko do Zapadne obale radi razgovora sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom pre nego što otputuje nazad kući u Japan.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva